De basis van onze KWPN fokkerij is gelegd door de familie Broere, oprichters van Stoeterij Broere. Na de overname van de fokmerries en jonge paarden uit hun bedrijf, fokken wij nu uit onze topmerries jaarlijks een aantal zeer interessante veulens uit streng geselecteerde hengsten. Een deel van deze veulens fokken we zelf op en een deel komt beschikbaar voor verkoop, bijvoorbeeld via verschillende veulenveilingen.

Naast de KWPN merries zijn wij ook groot liefhebber van het Friese paard. Ook zij zijn, in kleinere aantallen, aanwezig op ons bedrijf en worden ingezet voor de fokkerij.

Wij stellen een aantal merries graag aan u voor.

Zaragoza:
Jazz x Goodtimes x Nurprimus
Moeder van Zaragoza is de merrie Selina. Als 3-jarige was ze kampioen van Zuid-Holland en liep ze mee in de kopgroep op de NMK. Zaragoza is Keur, IBOP, Preferent, Prestatie en is de volle zus van de goedgekeurde hengsten Bristol en Genève. Haar bekendste nakomeling is ongetwijfeld de Dream Boy zoon Ierland. De door Andreas Helgstrand aangekochte Ierland was reserve kampioen op de KWPN Hengstenkeuring in 2016.

Sandritana van Hof Olympia:
Sandritana is Ster, Preferent, Prestatie en de volle zus van de hengst Santano. Vijf nakomelingen (3x Jazz, Bristol en Valdez) hebben haar het prestatie predicaat bezorgd. De moeder van Sandritana is ook Prestatie met zes nakomelingen waarvan twee Internationals. Deze bekende Hof Olympia moederlijn gaat terug op de internationale merrie Inantana van ten Bosch en is opgebouwd uit sterke verervers als Sandro-Hit, Silvano N en Calypso III. Bekende nakomelingen van Sandritana zijn o.a.:

  • Julia v. Jazz, voorlopig keur NMK
  • Hannover v. Westpoint, 2e bezichtiging HK
  • Mumbai v. Westpoint, 2e bezichtiging HK
  • Davos v. Jazz, ZZZ
  • Edmonton v. Jazz, PSG
  • El Dorado v. Jazz, ZZL

Java:
Java is de volle zus van de bloedmooie en fantastisch bewegende goedgekeurde hengst Ierland die in 2016 reserve kampioen was op de KWPN Hengstenkeuring en daar aan Andreas Helgstrand werd verkocht. Met Java Voorlopig Keur (NMK) v. Dream Boy hebben we toch de genen van Ierland vast weten te leggen voor onze fokkerij. Net als hij stamt Java af van de welbekende Zaragoza, de volle zus van de goedgekeurde hengst Bristol.

Martinique:
Martinique heeft als afstamming de droomcombinatie Diamant de Semilly x Cassini I. Martinique komt uit de succesvolle sportmerrie (1.35m Int.) Broere Varoline 1. Volle zus van Martinique is Formatera, welke onder Patrick van der Schans als 5-jarige mee deed aan de wereldkampioenschappen voor 5-jarigen in Lanaken en anno 2020 onder Rowen van de Meer internationaal 1.45 m springt. Grootmoeder Karoline 1, o.a. moeder van de goedgekeurde hengst Chicago, sprong internationaal onder Andreas Schou. Martinique stamt af van één van de beste springstammen ter wereld, namelijk Holsteinerstam 162.

Magyske Dame:
Magyske Dame werd als 3-jarige kampioen van de 3-jarige merries tijdens de fokdag in Kootwijk. Deze 1e premie Stermerrie uit de beroemde ‘Dame’-stam heeft als vader Jasper en een preferente moeder. In 2019 is een Reinderd dochter van Magyske als eerste merrie ooit in Mexico, Kroon geworden. In 2020 verwacht Magyske een veulen uit Markus.